Engels in de klas

Engels in de klas

Totaalpakket Engels voor de basisschool – Curriculum “Getting Started with English”

Getting Started with English is een laagdrempelig curriculum waarbij Engels in kleine stappen in de klas en in de school geïntroduceerd wordt. Het combineert praktische didactiek en eigen taalvaardigheid met onderwijskundige ondersteuning in de school. Het team leert met en van elkaar en werkt samen richting een heldere leerlijn en methodiek voor Engels.  Plezier en vertrouwen staan hierbij voorop.

Dit totaalpakket is ook heel geschikt voor scholen die al met Engels bezig zijn (geweest) en graag de draad weer op willen pakken, veel nieuwe leerkrachten hebben en/of verder willen professionaliseren. Omdat ik altijd maatwerk lever kunnen we samen bespreken hoe we het curriculum het beste in jouw school kunnen inzetten.

Hét totaalpakket voor beter en leuker Engels op jouw school

Curriculum ‘Getting Started with English’

Nascholing Engels in de klas – workshops vakdidactiek

Maatwerk in Engels biedt een verscheidenheid aan van workshops didactiek voor Engels in de klas voor professionalisering van leerkrachten in het basisonderwijs. Dit varieert van het dagelijkse gebruik van Engels in de klas naar het inzetten van spelletjes en het ontwerpen van complete lessenseries. Onderaan de pagina staat het volledige aanbod van workshops.

De workshops didactiek voor Engels in de klas zijn allemaal zo ontworpen dat de inhoud zowel naast de bestaande methode gebruikt kan worden, als in plaats van een methode, zoals binnen thematisch onderwijs. Tijdens de workshops wordt theorie vertaald naar direct inzetbare activerende werkvormen en lessen en heb je veel ruimte om zelf ideeën in te brengen en te oefenen.

Zoals ik in mijn methode uitleg zijn ‘doeltaal = voertaal’ en ‘input voor output’ twee van mijn belangrijkste principes voor Engels in de klas. En aangezien mijn motto is: Teach what you preach, is de voertaal tijdens de workshops Engels. Laat dat je niet afschrikken, net als je leerlingen kan jij dat ook en ik ga je daar bij helpen.

Omdat een groep 3 niet hetzelfde is als een groep 8, zijn de workshops die ik voor leerkrachtenteams op scholen geef gedifferentieerd naar onderbouw en bovenbouw. Indien gewenst kan er ook gedifferentieerd worden naar middenbouw. Dit geldt ook voor de 1-op-1 begeleiding en voor de open inschrijving is dit zeker bespreekbaar.

Nascholing Engels in de klas tijdens studiedagen

Wil je graag tijdens een studiedag (of meerdere studiedagen) aandacht besteden aan Engels in de klas? Dan is het een heel goed idee om één van de onderstaande workshops te boeken.

Iedere workshop neemt ongeveer 2,5-3 uur in beslag en aan het einde hebben leerkrachten werkvormen en/of lessen ontwikkeld die ze meteen de volgende dag in de les in kunnen zetten. Met de nieuwe ideeën, theorie en vaardigheden die ze op doen hebben ze bovendien weer een hoop tools in handen om creatief en kwaliteitsvol verder te gaan met Engels in de klas.

Nascholing Engels in de klas – open inschrijving

Open inschrijving workshop

Ligt bij jou op de school de aandacht momenteel bij andere onderwerpen maar wil jij graag zelf meer leren over Engels in de klas? Dan is het mogelijk om je per open inschrijving aan te melden voor één van de onderstaande workshops. Je volgt dan de workshop in een groepje met andere enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten die zich ook verder willen ontwikkelen in Engels in de klas. Deze workshops worden via Teams of op locatie gegeven, afhankelijk van hoe de situatie dan is en wat de wensen van de deelnemers zijn.

Vanaf november zullen er weer open inschrijving workshops ingepland worden. Hou daarvoor de agenda in de gaten. Je kunt nu ook alvast laten weten dat je interesse hebt, dan hou ik je op de hoogte van nieuwe data en ontwikkelingen.

Online workshop

Ook zal het binnenkort mogelijk zijn om de workshops zelfstandig online te volgen. Ik ben op dit moment de online leeromgeving aan het bouwen en de e-learning modules aan het ontwikkelen. Laat me weten of je hier van op de hoogte gehouden wil worden.

1-op-1 begeleiding Engels in de klas

Privé workshop

Wil je 1-op-1 werken aan één van de Engels in de klas thema’s? Je krijgt dan een privé workshop én we gaan samen jouw lessen/lessenseries en materialen ontwerpen en uitwerken zodat je aan het einde van de dag alles hebt om direct in jouw klas mee aan de slag te gaan. Je krijgt antwoord op al jouw vragen en we bespreken al jouw ideeën. Kortom, een dag vol kennis, vaardigheden, creativiteit en plezier mét een direct bruikbaar resultaat.

Individueel coaching traject

Het is ook mogelijk om samen een individueel coaching traject aan te gaan, waarbij we gericht werken aan jouw ontwikkeling. Samen bespreken we waar jij precies behoefte aan hebt en hoe we dat kunnen bereiken. Vaak zal dit een combinatie zijn van het verder ontwikkelen van jouw eigen Engels en van jouw vakdidactische vaardigheden. In overleg met jouw school kan ik ook jouw lessen komen observeren om daar hele gerichte feedback op te geven en samen te werken aan de leerpunten die uit de observaties komen.

Aanbod workshops nascholing Engels in de klas