Engels voor leerkrachten

Nascholing Engels voor leerkrachten – cursussen Spoken English

‘Spoken English for Primary Teachers’  wordt op twee niveau’s aangeboden, Spoken English 1 en Spoken English 2. Beide cursussen zijn bedoeld om de Engelse spreekvaardigheid en het spreekvertrouwen van de leerkracht (en de schoolleiding) in de klas en in de school te vergroten. Dit wordt gedaan door middel van:

  • veel oefeningen in het spreken van het Engels en het opbouwen van het spreekvertrouwen;
  • ‘classroom language’ en woordenschat;
  • tips voor het verbeteren van de uitspraak;
  • (basis) grammatica;
  • inzichten in vakdidactiek; en
  • heel veel praktische werkvormen die de leerkracht zelf direct in de klas kan inzetten.

Beide cursussen Spoken English bestaan in principe uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur die om de week of om de twee weken worden gegeven. Later in het jaar is er nog een ‘refresher’ bijeenkomst van 2,5 uur. Het is echter ook mogelijk om in overleg de cursussen in te delen in 4 bijeenkomsten van 2 uur met daarna de ‘refresher’ bijeenkomst of zelfs in 6 bijeenkomsten van 1,5 uur zodat de cursus makkelijker in te passen is aan het einde van de schooldag.

Supporting your Students‘ is een nieuwe cursus die geschikt is voor leerkrachten die de Spoken English cursussen afgerond hebben en/of al langer bezig zijn met Engels en een goede actieve beheersing hebben van de taal. In deze cursus gaan we specifiek in op het geven van instructies, het geven van taalsteun en het stellen van vragen.

Nascholing ‘Engels voor leerkrachten’ tijdens studiedagen

Wil je graag tijdens een studiedag (of meerdere studiedagen) aandacht besteden aan Engels in de klas? Dan is het een heel goed idee om één van de onderstaande workshops te boeken.

Beide cursussen Spoken English bestaan in principe uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur die om de week of om de twee weken worden gegeven. Later in het jaar is er nog een ‘refresher’ bijeenkomst van 2,5 uur. Het is echter ook mogelijk om in overleg de cursussen in te delen in 4 bijeenkomsten van 2 uur met daarna de ‘refresher’ bijeenkomst of zelfs in 6 bijeenkomsten van 1,5 uur zodat de cursus makkelijker in te passen is aan het einde van de schooldag.

Aan het einde van de Spoken English cursussen hebben leerkrachten niet alleen hun Engelse taalvaardigheid verbeterd, ze hebben veel meer spreekvertrouwen en hebben heel veel leuke werkvormen geleerd die ze met hun leerlingen kunnen doen in de klas om de Engelse taal te oefenen.

Nascholing Engels voor leerkrachten – open inschrijving

Open inschrijving cursus Spoken English of Supporting your Students

Ligt bij jou op de school de aandacht momenteel bij andere onderwerpen maar wil jij graag zelf werken aan jouw eigen Engels voor het gebruik in jouw klas? Dan is het mogelijk om je per open inschrijving aan te melden voor één van de onderstaande cursussen. Je volgt dan de cursus in een groepje met andere enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten die zich ook graag willen werken aan hun eigen Engels. De cursussen worden via Teams of op locatie gegeven, afhankelijk van hoe de situatie dan is en wat de wensen van de deelnemers zijn.

Vanaf november zullen er weer open inschrijving cursussen ingepland worden. Hou daarvoor de agenda in de gaten. Je kunt nu ook alvast laten weten dat je interesse hebt, dan hou ik je op de hoogte van nieuwe data en ontwikkelingen.

Online cursus ‘Engels voor leerkrachten’

Ook zal het binnenkort mogelijk zijn om de cursussen zelfstandig online te volgen. Ik ben op dit moment de online leeromgeving aan het bouwen en de e-learning modules aan het ontwikkelen. Laat me weten of je hier van op de hoogte gehouden wil worden.

1-op-1 begeleiding Engels voor leerkrachten

Privé cursus

Wil je 1-op-1 werken aan je eigen Engels voor het gebruik in de klas? Je krijgt dan een privé cursus én we gaan samen aan de slag met de woorden en zinnen die jij nodig hebt in jouw klas. We werken heel concreet aan jouw spreekvaardigheid zodat jij aan het einde van de cursus de tools in handen hebt die je nodig hebt én het vertrouwen hebt om de hele les Engels te kunnen spreken. Je krijgt antwoord op al jouw vragen en we bespreken al jouw ideeën. Kortom, een cursus vol kennis, vaardigheden en plezier mét een direct bruikbaar resultaat.

Individueel coaching traject

Het is ook mogelijk om samen een individueel coaching traject aan te gaan, waarbij we gericht werken aan jouw ontwikkeling. Samen bespreken we waar jij precies behoefte aan hebt en hoe we dat kunnen bereiken. Vaak zal dit een combinatie zijn van het verder ontwikkelen van jouw eigen Engels en van jouw vakdidactische vaardigheden. In overleg met jouw school kan ik ook jouw lessen komen observeren om daar hele gerichte feedback op te geven en samen te werken aan de leerpunten die uit de observaties komen.

Aanbod cursussen ‘Engels voor leerkrachten